Mart 6, 2024
Köpek Parazit Hapı
Köpek Parazit Hapı İçindekiler
Köpeklerin oynayıp gezindikleri birçok alanda ve yaşam alanlarında parazitler olabilir. Bu parazitler köpeklerin sağlığını riske atabilir. Hatta bazı parazitler insanlar için de risk oluşturur. Köpekleri birçok farklı şekilde etkileyebilen parazitler, köpek parazit hapı ile uzaklaştırılabilir. Hem iç hem de dış parazitler, köpek dostlarımızın iç organlarında, tüylerinde ve cildinde olumsuz gelişmelere sebebiyet verebilir. Parazit hapı ve ilacı, köpeğin sağlıklı kalmasını sağlamanın en kolay yoludur.
Köpekler için parazit ilaçları, tedavi amacıyla kullanılır. İç ve dış parazitlerin etkilerini yok etmek ve rahatsızlığı gidermek için tercih edilir. Fakat bu tür ilaçlar, esasen parazit riskinin yüksek olduğu dönemlerde de kullanılabilir. Örneğin, yaz aylarının başında köpek parazit hapı gereksinimi ortaya çıkabilir. Açık havada zaman geçirecek olan köpekleri iç ve dış parazitlerden koruyan bu ilaçlar, son derece önemli ve gereklidir.
Köpek Parazit İlaçları
Parazit hapı köpek dostlarımız için yaygın şekilde kullanılır. Köpek parazit ilaçları, köpeklerde ortaya çıkabilecek dış ve iç parazitlere ayrı ayrı müdahale oluşturacak şekilde formüle edilen ilaç türleridir. Köpek için parazit hapı kavramı çok genel olmakla beraber pek çok farklı parazit hapı mevcuttur. Örneğin köpek dış parazit tableti söz konusu olduğunda pire ve kene için farklı ilaçlar sunulabilir.
İlk olarak iç ve dış parazit ilaçlarını ayrı ayrı değerlendirmek gerekir. Çünkü dış parazit olarak isimlendirilen canlıların, bit, kene, pire, uyuz mikropları gibi çeşitleri olur. İç parazit şeklinde isimlendirilen canlılar ise bağırsaklarda ortaya çıkabilecek kancalı kurt, tenya, kurtlar gibi türlerdir.
Dış parazitler çoğunlukla cildin üzerine yerleşir ve dıştan fark edilen belirtiler gösterir. Ancak iç parazitler bağırsak gibi iç organlara erişerek rahatsızlığa yol açar. Parazitlerin farklı vücut alanlarına ulaşması ve farklı belirtiler göstermesi de parazit ilacı seçiminde önemli bir husustur. Papyon Veteriner Kliniği’mizde hem iç hem de dış parazit sorunlarını ele almakta ve uygun tedavi planını yerine getirmekteyiz. Bu bağlamda geliştirilmiş ürün, hap, enjeksiyon ve ilaç gibi yöntemleri tercih etmekteyiz.
Parazitlerin yol açtığı sorunlar ile beraber köpeklerde genel olarak kilo kaybı, kaşınma, kanlı dışkı, ishal, yorgunluk, iştahsızlık, halsizlik ve kusma görülür. Köpek parazit hapı ise bu tür sorunların da ortaya çıkmasını önler. Köpeğin bu tarz belirtiler göstermesi halinde ilk önce kapsamlı bir fizik muayene ve test işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Ardından uygun parazit tedavisine başlamaktayız.
Köpeklerde İç Parazit için Önerilen Hap ve Tabletler
Köpeklerde iç parazit hapı, köpeklerin iç parazit tedavisinde etkin rol oynar. Köpeklerde iç parazit için önerilen hap ve tabletler, köpeğin durumuna göre değişiklik gösterir. İç parazitler vücuda temas, su ya da gıda ile beraber bulaşarak vücudun iç bölümüne kadar erişen zararlılardır. Bu zararlılar vücut için köpeğin sağlıklı hücrelerini yorar. Köpek üzerinden beslendiği için farklı hastalıkları da beraberinde getirir.
Bu durum sonucunda görülen enfeksiyon ve belirtilerin önlenmesi için iç parazit hapından yararlanılır. Yavru köpeklerden başlama üzere çoğunlukla birinci aydan itibaren her iki ila üç haftada bir yapılan uygulama toplam dört kez tekrar edilir. Sonrasında ömür sürecek biçimde genel olarak her iki ayda bir yeniden uygulama gerçekleştirilir.
Köpeklerde Dış Parazit için Önerilen Hap ve Tabletler
Köpeklerde dış parazit hapı, köpeklerin dış parazit tedavisinde oldukça önemlidir. Köpeklerde dış parazit için önerilen hap ve tabletler, evcil hayvanın durumuna göre farklılık gösterir. Kene, uyuz mikrobu, bit ve pireler, köpeklere her yaşta bulaşabilir. Bunlar, deri üzerine yerleşen ve köpeği ısırarak kanı ile beslenen canlılardır. Bu nedenle köpekte çeşitli problemlere neden olabilirler. Cilt üzerinde yara, kusma, cildin kaşınması ve kızarıklık gibi farklı belirtiler ile kendilerini gösterirler. Dış parazit hapı, tedavi ve önlem amacı ile tercih edilir.
Köpek parazit hapı, parazitin çeşidine, köpeğin yaşına, ırkına ve parazitin ne kadar süredir hayvanda yer aldığına bağlı olarak farklı miktarlarda kullanılır. Bu hususta Papyon Veteriner Kliniği’miz bünyesindeki veterinerlerimiz ilk olarak detaylı bir muayene gerçekleştirirler. Böylece hangi ilacın kullanılması gerektiğine ve ilacın miktarına karar verirler. Mesela köpeğin kilosuna bağlı şekilde kimi zaman üç tablet ve ayda bir veya haftada bir tekrarlama şeklinde parazit ilacı kullanımı söz konusu olabilir.
Köpeklerde İç ve Dış Parazit için Hap ve Tabletler
Gelişen farmakoloji sayesinde çeşitli hastalıklar ve belirtilere karşı geliştirilen farklı parazit ilaçları bulunur. Köpeklerde iç ve dış parazit için hap ve tabletler de aynı şekilde çeşitlilik arz eder. İç parazit türleri olan tenya, bağırsak kurdu, kancalı kurt, kalp kurdu gibi rahatsızlıklar için özel iç parazit ilaçları yer alır. Aynı şekilde bit, pire, kene gibi dış parazitler için de çeşitli dış parazit hapları geliştirilmiştir.
Parazit ilaçları yemekle beraber ya da veteriner hekim tarafından önerilen şekilde sıvıyla beraber köpeğin tüketmesi gereken ilaçlardır. Mutlaka veteriner hekim muayenesinden sonra köpeğe verilmelidir. Sahipler, köpeği muayene ettirmeden parazit ilacı satın alıp köpeğe vermemeliler. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi her köpeğin kendine has ilaç gereksinimi olur. Bu nedenle kapsamlı bir muayene ve test aşamasından sonra köpeğe parazit ilacı sunulması çok doğru ve güvenli olaraktır.
İç ve dış parazit tedavisi ve ilaçları için Papyon Veteriner Kliniği’mize bekleriz.
Faydalı Linkler:
Köpek Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilir ve aşılar için bizi ziyaret edebilirsiniz.
Köpek Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin: