Yavru kediler doğdukları andan itibaren özel bakıma ihtiyacı duymaktadır. Çünkü yeni doğan yavrunun, dişsiz ve savunmasız halde doğduğu görülmektedir. Göbek bağı bağlı olduğu halde gözleri görmemekte, kulakları kıvrıktır ve yürüyememektedir. Sürünerek hareket etmekte, ele alındığında güvensizlik hissederek miyavlamaktadır. Bu nedenle Yavru Kedi bakımı konusunda profesyonel yardım alınması gerekmektedir. Bu nedenle bakım ve fiziksel gelişimlerine özen gösterilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu haliyle dahi savunmasız bir insan yavrusu kadar özen gerektirmektedir. Yeni doğan kedi yavrusu görmemesine rağmen etrafıyla koku ve vücut ısısına göre iletişim kurmaktadır. Doğru bakım ve tuvalet eğitimi alarak kısa sürede bulunduğu ortama ayak uydurabilmektedir. Yeni doğan kedi yavrusu ortalama ağırlığının 50 gr ile 150 gr arasında olduğu görülmektedir. Bebek Kedi Bakımı Yeni doğan bakımı kapsamında, tuvalet eğitiminden beslenme detaylarına kadar her şey bulunmaktadır. Papyon olarak tarafımızdan yavrunun ortam ısısı ayarından doğru beslenmesine kadar her türlü tıbbi gereksinim yardımı sunulmaktadır. Dişsiz olarak doğduğundan Yavru Kedi için özenli bakım gerekmektedir. Yeni doğan kedi yavrunuzu dikkatle takip ederek güvenle büyümesini sağlamaktayız. Beslenme, tuvalet desteği ve tüm gelişim ihtiyaçları tarafımızdan eksiksiz olarak takip edilmektedir. Günün her saati profesyonel destek almak isteyenler ekibimizle iletişim kurabilmektedir. Kolaylıkla evcilleştirilebilen hayvanlar olması dolayısıyla ilk tercihler arasında kedi bulunmaktadır.
1 Aylık Yavru kedi Bakımı
Kediler için ilk sekiz hafta çok önemli sayılmaktadır. 1 aylık yavru kedinin anne sütüyle beslenmesi gerekmektedir. Ancak herhangi bir nedenle anne sütü alamıyorsa alternatif beslenme seçilmektedir. Biberonla muhallebi verileceği gibi özel formüllü kedi sütü tozları ve kedi maması verilebilmektedir. Bebek kedilerin sindirimini kolaylaştırmak için yeşillik verilmesi ve susuz bırakılmaması büyük önem taşımaktadır. İlk günlerde 2 saat arayla anne sütü alması gerekmektedir. İhtiyaç halinde özel formüllü mama verilmesi gerekmektedir. Ortam sıcaklığının 85 ila 90 F. Yani insan ihtiyacına (98,6F0 ) yakın sıcaklıkta güvenle yaşayabilmektedir.
2 Aylık Yavru Kedi bakımı
2 aylık yavru kedi beslenmesi insan yavrusu gibi anne sütü ve özel Formüllü mamalarla sağlanmaktadır. Yavru kedilerin bakımında en önemli olanın güven kazanımı olduğu bunun da sevgiyle sağlanabildiği ifade edilmektedir. Alanında en iyi olarak bilinen profesyonellerden hizmet alınarak evcil hayvanların sağlıklı ve güvenle yaşam sürmesi sağlanmaktadır. Görsel olarak da fiziki ve davranış gelişimi gözlemlenerek tıbbi destek alınması önerilmektedir.
Annesiz Yavru Kedi Bakımı
Annesiz ya da anne sütü alamayan yavruya süt anne desteği verilebilir. Bu yeni doğum yapan bir başka anne kedi olabilmektedir. Annesiz yavru Kedilerin bağışıklık sistemini destekleyebilmek için maksimum özen gerekmektedir. Böyle durumlarda Veteriner desteği alarak özel formül mamalar verilebilir. Profesyonel destek alınarak tavuk, hindi, balık gibi proteinler pişirilerek verilebilmektedir. Annesiz yavru kedi diğerlerine göre daha hassas olmaktadır. Bu nedenle ilk 8 hafta özel bakıma ihtiyaç duymaktadır. Daha sonra kontrollü olarak yaş mama ve ek gıdalar verilebilmektedir. 8 haftalık olduğunda; Yavru kedinin ağırlığı 850 ila 950 gram aralığında gözlemlenmektedir.
8 haftalık olan kedilerde ise;
- Göz rengi bebeklikten çıkarak yetişkin renge dönmektedir.
- Fiziksel olarak koordineli ve enerjik davranışlar sergilemektedir.
- Bu süreçte kısırlaştırma yapılabilmektedir.
Annesinden Ayrılan Yavru Kedi Bakımı konusunda sevgiyle yaklaşılması beslenme kadar önemli görülmektedir. Henüz vücut ısısı sağlayamayan yavru kedi sevildiği kişiye sokularak güvende hissetmek isteyecektir.
Yavru Kediye Nasıl Bakılır
Yavru kedi bakımında en önemli koşul profesyonel destek almak olarak görülmektedir. Çünkü Patili bebeklerinde insan yavrusu kadar özenle bakılması gerekmektedir. Kedi yavrusu bakımında en önemli detay, gözlerinin görmediği ve dişsiz olduğu bilinerek olabildiğince sıvı beslenmesi gerekliliğidir. Gelişim süreci dikkatlice takip edilerek gerektiğinde besin takviyesi ve tıbbi destek alınması önerilmektedir. Evde Yavru Kedi Bakımı dikkatle yapılması gerekmektedir. Yeni doğan yavrunun iki saatte bir anne sütü almasına özen gösterilerek bakılması önerilmektedir. Her canlıda olduğu gibi yeterli ve temiz su verilmelidir. Sütten Kesilmemiş Yavru Kedi Bakımı konusunda yavrunun 2 – 3 saat arayla anne sütü almasına dikkat edilmesi gerekmektedir. İhtiyaç halinde biberonla ve özel formülasyon mamalarıyla beslenebilmektedir. Yavru kedi yaş mama ve özel içerikli takviye gıdalar verilebilmektedir. Yavru Kedi Tuvalet Eğitimi dördüncü haftadan yani 1 aylık olduktan sonra verilmesi gerekmektedir. Veteriner desteği alınarak doğru ölçüde kum kabı ve kum temin edilerek yavru kolaylıkla eğitilebilmektedir. Yavru Kedi Oyun oldukça hareketli varlıklar olarak kısa sürede oyunlara başlayabilmektedir. Bu hem fiziksel hem de ruhsal gelişimi bakımından büyük önem taşımaktadır.
Yavru Kedi Nasıl Beslenir
Yavru kedilerin beslenme şekli fiziksel gelişimi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için çok önemlidir. İlk günlerde 2 saatte bir olmak üzere anne sütüyle beslenmeli ihtiyaca göre ikame mama verilebilmektedir. 2. Haftadan itibaren beslenme 3-4 saatte bire çıkabilmektedir. Bu süreçte yavrunun titrek adımlar atabildiği halen dişsiz olduğu görülmektedir. Yavru Kedi Neyle Beslenir? Etobur hayvanlar olarak bilinen kedilerde yavrular da et türevleri içeren mamalarla beslenmektedir. Papyon veteriner olarak her türlü yavru kedi beslenme ve bakım hizmeti vermekteyiz. Yavru Kedi Ne İle Beslenir? Merak edilmektedir. İlk günlerde anne sütü almasına dikkat edilerek, zamanla alternatif besinlere geçilmektedir. İlk günlerde bebek maması verilebileceği gibi özel üretim kedi mama tozları ve takviyeleri verilebilmektedir. Yavru Kedi Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli; savunmasız haldeki yavrunun ilk hafta vücut ağırlığı 150 ila 250 grama ulaşması beklenmektedir.
Bulunduğu ortam sıcaklığının 85F0 olması aynı zamanda Gözlerin hala kapalı olmasına rağmen başını dik tutabilmesi de gerekmektedir. İki ayı geçtikten sonra beslemeye yaş mamayla devam ederek kuru mama da verilebilmektedir. Bu süreç, süt dişleri tamamen çıkmış olup göz renginin değişim dönemi olarak görülmektedir. Erkek yavru kedilerde testislerin inmeye başladığı görülmektedir.
Yavru kediler düzenli bakım ve kontroller sayesinde davranış ve fiziki olarak hızla gelişebilmektedir. Beslenme kadar kedilerde aşı, kısırlaştırma ya da farklı tıbbi gereksinimleri hatta hangi mama verileceği, ilaçları gibi pek çok konuda destek alınması gerekmektedir. Bunu sağlayabilmenin en kolay yolu ise zaman sınırsız veteriner desteği almaktan geçmektedir.
Faydalı Linkler
- Veteriner Ücretleri(Muayene Fiyatları) sayfamızı inceleyin.
- Kedi Kısırlaştırma Ücretleri Fiyatları sayfamızı inceleyin.
- Köpek Kısırlaştırma Ücretleri Fiyatları sayfamızı inceleyin.
- Kedi Aşı Fiyatları Ücretleri sayfamızı inceleyin.
- Köpek Aşı Fiyatları Ücretleri sayfamızı inceleyin.
- En Yakın Veteriner sayfamızı inceleyin.
- Cevizli Veteriner sayfamızı inceleyin.
- Maltepe Veteriner sayfamızı inceleyin.
- Kartal Veteriner sayfamızı inceleyin.
- Açık Veteriner Saatleri sayfamızı inceleyin.
- Veteriner Hizmetleri sayfamızı inceleyin.
- Papyon Veteriner Instagram sayfamızı inceleyin.