Kedi Endoskopi ve Köpek Endoskopi
Kedi Endoskopi ve Köpek Endoskopi İçindekiler
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi, burun boşluğu, akciğerler, soluk borusu, idrar sistemi, bağırsaklar, mide ve yemek borusu gibi organların iç kısmını değerlendirmenin en kolay ve güvenli bir yoludur. Öte yandan karın ve göğüs dahil olmak üzere vücut boşluklarının içini değerlendirmek amacıyla da evcil hayvanlarda endoskopi işlemi uygulanabilir.
Evcil hayvanlarda endoskopi, kesinlikle alanında uzman ve deneyimli veteriner hekimler tarafından yapılmalıdır. Papyon Veteriner Kliniği, evcil dostlarımız için özel olarak kullanılan endoskopi cihazlarına sahiptir. İlgili cihaz ülkemizde ve İstanbul’da çok az sayıdaki klinikte bulunmaktadır. Ekibimizde yer alan tüm veteriner hekimlerimiz, kedi endoskopi ve köpek endoskopi alanında tecrübeli, donanımlı ve profesyoneldir.
Kedi Endoskopi
Kedi endoskopi işlemi, özel bir kamera ile donatılmış bir endoskop cihazı kullanılarak kedinin organlarının ve çeşitli vücut alanlarının incelenmesini içeren bir prosedür. Boğaz, burun ve kulak gibi alanları incelemek için sert bir endoskop kullanılırken, gastrointestinal sistemi incelerken de daha esnek bir endoskop cihazı tercih edilir.
Kedi endoskopi uygulaması ile organların tam renkli görüntülenmesi mümkün hale gelir. Muayeneyi gerçekleştiren veteriner hekim, anormal daralma, yara izi, anormal şişlik, iltihaplanma gibi birçok durumu tespit edebilir. Tüy yumağı, bozuk para, oyuncak, taş, sopa ve kemik gibi yabancı bir cisim organlara girmiş ise bunlar görülüp kolayca alınabilir.
Kedinin endoskopi işlemi öncesinde veteriner hekimin talimatlarına göre aç bırakılması gerekebilir. Endoskopi için genel olarak lokal ya da genel kısa etkili anestezi gerekir. Bu yüzden uygulama öncesinde kedinin anestezi açısından da değerlendirilmesi önemlidir.
Kediye anestezi verildikten sonra endoskop cihazı uygun alana yerleştirilir. Veteriner hekim, ekranda gerçek zamanlı şekilde evcil hayvanın içini görüntüler ve ön teşhis koyabilir. Diğer yandan bu aşamada biyopsi için doku örnekleri elde edilebilir.
Kedi Endoskopi Fiyatı
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi söz konusu olduğunda en çok merak edilen hususlardan biri de kedi endoskopi fiyatı olur. Evcil hayvan endoskopisinin maliyeti, muayene gerektiren vücut bölümü ve organa göre değişiklik gösterir. Test ve anestezi de dahil olmak üzere kedi endoskopisinin fiyatı 4500 TL’dir.
Kedilerde Endoskopi Nedir?
Kedi endoskopi nedir sorusunun cevabı sıklıkla araştırılır. Kedi ve köpeklerde endoskopi, minimum risk barındıran güvenli bir yöntem olarak öne çıkar. Kedilerde görülen siyah renkli dışkı, istemsiz kilo kaybı, kusma gibi birçok semptomun nedeni, endoskopi yardımı ile tespit edilir. Ayrıca yabancı cisim yutulması durumunda endoskopi yöntemine başvurulur.
Kediler her daim oyunlar oynamayı, bir şeylerin peşinden gitmeyi ve yaramazlık yapmayı seven canlılardır. Fakat kimi zaman kedilerde çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. Örneğin, kediniz bazı yabancı cisimleri yutabilir ya da tüy yumağı biriktirebilir. Kanser, hızlı gelişen sağlık problemleri, yabancı cisim yutulması, bazı hastalık belirtileri gibi durumlarda endoskopi tekniği uygulanarak, kedinin sağlığına kavuşması sağlanır.
Ağız yolu ile gastrointestinal sistemin ya da rektum yolu ile kolon sisteminin detaylı şekilde incelenmesini sağlayan endoskopi, ucunda kamera, ışık ve mikroçip yer alan özel bir cihazla yapılır. Kameradan elde edilen görüntüler ise ekrana anlık olarak yansır. Kedi endoskopisi anestezi altında uygulanır.
Papyon Veteriner Kliniği olarak; maksimum güvenlik önlemi, sterilizasyon ve büyük bir titizlikle endoskopi işlemlerini yerine getirmekteyiz. Kedi endoskopi ve köpek endoskopi tamamen zararsız, pratik ve etkili bir yöntemdir. Evcil dostunuzun kısa bir süre içinde sağlığına kavuşmasına olanak tanır.
Kedilerde Endoskopi Neden Yapılır?
Evcil kedi sahipleri, kedilerde endoskopi neden yapılır sorusunun yanıtını öğrenmek isteyebilirler. Minimal invaziv bir yöntem olan endoskopi, birçok farklı nedenden dolayı ihtiyaç duyulan bir uygulamadır. Kedilerde endoskopi nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
-
- Yüksek ateşle beraber görülen halsizlik
-
- Kulak muayenesi ihtiyacı
-
- Poliplerin teşhis ve tedavisi
-
- Tümör ve kanser teşhisi
-
- Yutma problemleri
-
- Kronik kabızlık sorunu
-
- Kusma
-
- Anüste kanama
-
- Siyah dışkı
-
- Kanlı dışkı
-
- Yabancı objelerin yutulması
-
- İstemsiz ve ani kilo kaybı
Kedi Endoskopi Ne Kadar Sürer?
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi konusunda evcil hayvan sahiplerinin araştırdığı noktalardan biri de işlemin kaç dakika sürdüğü olur. Öyleyse, kedi endoskopi ne kadar sürer? Bu işlem ortalama 30 dakika içinde tamamlanır. İşlem sonunda kedi taburcu edilir.
Köpek Endoskopi
Köpek endoskopi uygulaması, uç bölümünde bir kamera olan ve endoskopi şeklinde isimlendirilen bir cihaz yardımı ile yerine getirilir. Kalın bağırsak, ince bağırsak, mide, yemek borusu gibi birçok vücut bölümünün detaylıca incelenmesine imkan tanıyan bir yöntemdir.
Köpek endoskopisi, sindirim sistemi rahatsızlıklarından yabancı cisim yutulmasına kadar pek çok farklı konu için tercih edilebilir. Mide ağrısı bulunan, yabancı cisim yutan, yutma güçlüğü ve bulantısı olan köpeklere de uygulanabilir.
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi, sebebi bilinmeyen kilo kaybı, anüs kanaması, kolit, bağırsak ve mide çeperindeki bozukluklar ve kanser gibi hastalıkların teşhisi için de sık olarak tercih edilen bir tedavi ve teşhis tekniğidir.
Ucunda kamera ve ışık kaynağı olan endoskop ekipmanı, ağız ve boğazdan sindirim yoluna yavaş bir şekilde salınma ile uygulanır. Sonrasında köpeğin organ görüntüleri monitöre yansır. İhtiyaç halinde ve gerekiyorsa, endoskopi içinden iletilen özel bir aparat ile doku örneği alınabilir. İşlem sona erince endoskopi cihazı dikkatli biçimde geri çekilir ve uygulama sonlandırılır.
Herhangi bir komplikasyon oluşmaması durumunda köpeğin klinikte kalması gerekmez ve işlem bitince köpek taburcu edilir. Ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Dışarıdan cerrahi bir müdahale gerektirmediği için de popüler bir teknik olarak öne çıkar.
Köpek Endoskopi Fiyatı
Evcil köpek sahipleri, köpek endoskopi fiyatı hakkında da bilgi edinmek isterler. İşlem yapılacak olan organ ve anestezi türüne göre endoskopi fiyatları özellikle köpeklerde ağırlığa göre değişmektedir. Bu sebeple Köpek Endoskopi Fiyatı için bizi arayabilirsiniz.
Kedi Endoskopi ve Köpek Endoskopi Çeşitleri Nelerdir?
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi birçok farklı şekilde uygulanabilir. Kedi ve köpek endoskopi çeşitleri şu şekilde açıklanabilir:
-
- Gastroskopi: On iki parmak bağırsağı, yemek borusu ve midenin incelenmesi için gastroskopi yapılır. Evcil hayvanların yabancı cisim yutmalarında da bu teknikten yararlanılır.
-
- Sistoskopi: Kedi ve köpeklerdeki idrar yolu sorunlarının teşhisi için uygulanır.
-
- Artroskopi: Bu endoskopi yöntemi, eklemlerin içini incelemek için kullanılır. Kalça ve diz gibi alanlarda oluşan problemlerin tedavisi ve teşhisi için şarttır.
-
- Otoskopi: Evcil hayvanlarda yaygın şekilde ortaya çıkan kulak problemleri için otoskopiden faydalanılır.
-
- Broncoskopi: Kedi endoskopi ve köpek endoskopi hususunda en yaygın tekniklerden biridir. Solunum yollarını ve akciğeri incelemek amacıyla yapılır.
-
- Kolonoskopi: Kedi ve köpeklerin ince ve kalın bağırsağının incelenmesi için kullanılan bir tekniktir.
-
- Rinoskopi: Bu endoskopi yöntemi solunum yolu endoskopisi olarak da isimlendirilir. Burun ve üst solunum yollarının incelenmesini sağlar.
Kedi endoskopi ve köpek endoskopi hakkında bilgiler paylaştık. Endoskopi öncesinde ve sonrasında kullanılacak olan ilaçları belirleme, reçete etme ve ilaçlar hakkında bilgi verme işleminin veteriner hekim tarafından yapılması gerektiğini hatırlatırız. Aksi durumda evcil hayvanınız için olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir.
Kedi ya da köpeğinizin endoskopi ihtiyacı var ise veteriner desteği almak için Papyon Veteriner Kliniği ile iletişime geçebilirsiniz!
Faydalı Linkler:
Kedi Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Kedi Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin: