Kedim Su İçmiyor
Kedim Su İçmiyor İçindekiler
Kedim su içmiyor, konusu ile ilgili birçok kedi sahibi araştırmalar yapmaktadır. Tüm canlılar gibi kedilerde hayatlarını devam edebilmek için su içmeleri gerekmektedir. İnsan hayatında büyük bir önem taşıyan su, hayvanlar içinde oldukça önemlidir. Fakat, kediler çeşitli sebeplerden dolayı su içmeme gibi durumlar yaşayabilmektedir. Kedim hiç su içmiyor şeklinde araştırma yapan birçok kedi sahibi bulunmaktadır.
Kedi sahipler, kedilerinin mutlu bir yaşam sürmesi için uğraş vermektedir. Kedim su içmiyor neden, sorusunu cevabını bulmak ve bu doğrultuda tedavi uygulanması oldukça önemlidir. Fakat, bu durumu tam olarak düzgün yönetebilmeleri için de alanında deneyimli veteriner hekimlerden yardım almaları gerekmektedir. Bu şekilde kedim su içmiyor ne yapmalıyım sorusunun cevabını çok daha net bir şekilde çözüme kavuşturabilirler.
Kedilerin su içmemeleri durumu, kedilere oldukça fazla zarar verebilmektedir. Ortaya çıkan bu durumu erken bir şekilde fark etmek oldukça önemlidir. Böylece, su içmemenin kedilerde oluşturabilecek hasarı en aza indirilebilecektir. Kedilerin su içmediği zaman ortaya çıkan bazı durumlar aşağıda maddeler halinde listelenmiştir. Bu gibi birçok durum, kedilerin su içmediği zamanlar ortaya çıkabilmektedir.
- Gözlerde Çökme Meydana Gelmesi, Kedilerin yeterince su içmemesi, vücutlarının su eksikliği ile başa çıkma çabası içerisinde olduğunu göstermektedir. Göz çevresindeki ciltte kuruma ve çökme meydana gelebilir. Bu durumda zaman içerisinde göz sağlığını olumsuz bir şekilde etkileyebilir.
- Enerji Düşüklüğünün Ortaya Çıkması, Su içmeme, vücuttaki su seviyelerinin düşmesine ve dolayısıyla enerji üretiminde azalmaya yol açmaktadır. Kedilerin su içmesi genel olarak metabolizmalarının düzgün çalışması ve enerji seviyelerinin korunması için çok önemlidir. Su eksikliği yaşayan kedilerde genel olarak halsizlik, yorgunluk ve genel enerji düşüklüğü meydana gelmektedir.
- Diş Etlerinde Solgunluk Oluşması, Kedilerin su içmemesi, ağız ve diş sağlığı üzerinde olumsuz bir etkiye yol açmaktadır. Su, ağızdaki bakterilerin temizlenmesine yardımcı olur ve aynı zamanda diş etlerini nemlendirir. Su eksikliği diş etlerinde kuruluk ve solgunluğa sebep olmaktadır. Bunun yanı sıra, kedilerde zaman içerisinde ağız içinde kötü koku oluşabilmektedir.
- Nefes Nefese Kalma Durumu, Dehidrasyon, vücuttaki su eksikliği nedeniyle kan hacminin azalmasına ve dolayısıyla kalbin daha fazla çaba sarf etmesine sebep olabilir. Ortaya çıkan bu olumsuz durumda ise kedinin solunum hızı artabilir ve nefes almada zorluk yaşayabilir. Vücutta çıkan su eksikliği, nefes sorununu da beraberinde getirebilmektedir.
Yukarıda yer alan bazı durumlar, kedilerin su içmemesinin göstergesi veya az su tüketmesinin göstergesi olarak sıralanabilir. Kedisi su içmeyen kişiler, bu gibi etkenleri göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.
Kedi Yemek Yemiyor Su İçmiyor
Kedilerin sadece su içmemesinin yanı sıra, kedi yemek yemiyor su içmiyor gibi araştırmalarda oldukça fazladır. Su, yaşamlarını devam ettiren canlılar için oldukça önemlidir. Gün içerisinde, canlıların alması gereken su miktarı bulunmaktadır. Bu su miktarı, canlıdan canlıya göre farklılık göstermektedir. Bu durum, kediler içinde geçerlidir.
Kediler, evlerimizin sevimli dostlarıdır. Kedilerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeleri için yemek yemeleri ve su tüketimi yapmaları gerekmektedir. Kedim yemek yemiyor su içmiyor halsiz gibi sorunlarla karşı karşıya kalan kedi sahipleri, genel olarak kedilerinde meydana gelen değişimleri zaman içinde görebilirler. Kedilerin su tüketmemesinin birçok sebebi olabilmektedir. Bu sebepleri de detaylı bir şekilde inceleyebiliriz.
Kedilerin su içmemesi konusu, kedilerin davranışlarında yer alan genetik bir miras olabilir. Fakat, kedinizin su içmemesinin arkasında yer alan sebep sadece bu değildir. Daha birçok sebep, kedim yemiyor içmiyor veya kedim su tüketmiyor sorusunun cevabına karşılık gelebilir.
Kedilerde meydana gelen sağlık sorunları, su tüketiminde azalmaya neden olabilmektedir. Kedinin su içtiğinde semptomları artan, kedinin kendisini kötü hissetmesine sebep olan bir hastalığı bulunuyorsa veya kedinin herhangi bir ağrısı bulunuyorsa su içmekten kaçınabilir.
Çevresel faktörler de, kedilerde genel olarak su tüketimini olumsuz bir şekilde etkileyebilir. Kediler, alışkanlıklarına son derece bağlı canlılardır. Rutinlerinde veya yaşadıkları ortamda bir değişiklik olduğu zaman, stres yapabilirler. Yeni bir evcil hayvanın gelmesi, taşınma gibi değişiklikler su içmeyi azaltabilir. Kedinin su kabı, gürültülü bir yerde veya onu rahatsız eden başka bir evcil hayvanın bulunduğu bir yerde ise kedi su içmekten kaçınabilir. Diğer durumlar arasında kedinin dışarıda yaşamaya alışkın olması, su kabının yeterince temiz veya suyun yeterince taze olmaması da bulunmaktadır.
Kediniz su içmiyormuş gibi görünse de aslında başka bir yerden su içiyor olabilir. Musluktan damlayan suyu içebilir, lavabo veya duşta biriken suyu tüketebilir veya etrafta bırakılmış su bardaklarından içebilir. Ancak, içilemeyecek durumdaki su ve beklemiş suların kedileri hasta edebileceği unutulmamalıdır. Bunun için oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Aksi takdirde daha olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalınabilir.
Kediler uzun süre veya belli gün sayısınca da su içmekten kaçınabilir. Bazı kedi sahipleri; kedim 2 gündür su içmiyor veya kedim 3 gündür su içmiyor şekilde araştırmalar yapmaktadır. Kedilerin su içmemesini etkileyen birçok faktör olduğundan dolayı, bu durumun alanında uzman bir veteriner tarafından incelenmesi gerekmektedir.
Kedi Kısırlaştırma Sonrası Su İçmiyor
Kedi kısırlaştırma sonrası su içmiyor, kedi sahiplerinin kısırlaşma işleminden sonra bilmek istediği konular arasında yer almaktadır. Kedi kısırlaştırma operasyonundan sonra kedilerde su içmeme durumu olabilmektedir. Bu durumda, kedi sahipleri tarafından kısırlaştırılmış kedi su içmiyor şekilde araştırılmaktadır.
Kedilerin su içmeme eğilimindeki yaygın sebeplerden biri de, kısırlaştırma işlemine tabi tutulmuş kedilerde görülen potansiyel yan etkilerdir. Kedilerini su içmemekle ilgili şikayetlerde bulunan birçok kişi genel olarak kısırlaştırma operasyonu geçirmiş kedilere sahiptir. Ortaya çıkan bu durumun temel nedeni ise kedilerde kısırlaştırma sonrasında ortaya çıkan olası travma ve korkudan kaynaklı olabilmektedir. Kediler, bu süreçte normale dönmelerine yardımcı olmak amacıyla daha fazla ilgi ve anlayışa ihtiyaç duymaktadır. Bundan dolayı, kısırlaştırma sonrasında kedilerinize daha ilgili davranmanız oldukça önemlidir.
Kedilerdeki kısırlaştırma işlemi, hem sağlıkları için hem de psikolojileri için önemli bir işlemdir. Deneyimli ve profesyonel veteriner hekimlerimiz gerçekleştirilen bu operasyonun ardından bazı yan etkiler ve değişik davranışlar kedilerde gözlemlenebilir.
Kısırlaştırılmış kediler arasında, su içmeme ve yememe gibi belirgin durumlar bir süreliğine ortaya çıkabilir. Operasyondan sonra ortaya çıkan bu durum genel olarak ortalama 48 saat kadar sürmektedir. 48 saatin sonunda ise ve kediler, normal aktivitelerine yavaş yavaş geri dönmeye başlamaktadır. Tabi ki, bu durum bazı kedilerde farklılık gösterebilir. Eğer kediniz 48 saatten fazla su içmiyorsa, veterinere danışmanız gerekmektedir.
Sizlerde profesyonel kadrosuyla hizmet sağlayan bir veteriner kliniği arıyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz. Papyon Veteriner Kliniği olarak kurulduğumuz günden itibaren alanında profesyonel veterinerlerimiz ve deneyimli teknikerlerimizle birlikte hizmet sağlamaktayız.
Kedim su içmiyor, konusu ile ilgili yardıma ihtiyacınız bulunuyorsa, kliniğimizin iletişim numaralarından dilediğiniz zaman bizlere ulaşabilirsiniz.
Faydalı Linkler:
Kedi Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Kedi Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Bizi Takip Edin: