Mart 6, 2024

köpek dış parazit hapı

Köpek Dış Parazit Hapı

Köpek Dış Parazit Hapı İçindekiler

Dış parazit hapı köpek dostlarımız için sıklıkla sorgulanır. Köpek dış parazit hapı, köpeklerin parazitten kurtulmalarını sağlayan özel bir ilaç türüdür. Evcil dostunuz dış parazite yakalandı ise onun için köpek dış parazit tableti gibi ilaçlar bulunur. Ancak köpek için dış parazit hapı kullanımı muhakkak veteriner onayı ile tercih edilmelidir.

Köpekler, kokladıkları veya oyun oynadıkları alanlarda solucanlarla ve onların yumurtaları ile temasa geçmiş olurlar. Parazitlerin gelişimini önlemek ve tehlikeli hastalıklardan köpeği korumak için pek çok farklı strateji mevcuttur.

Özgürce hareket etmesine izin verilen köpekler, dış parazitten muzdarip olabilirler. Bu durum elbette kaçınılmaz olacaktır ve doğal bir süreçtir. Solucan parazitleri yalnızca köpekler için değil, insanlar için de risklidir. Bu nedenle köpeğin dış parazitten etkilenmesi durumunda veteriner desteği şarttır.

Köpek Dış Parazit Hapı Ne İşe Yarar?

Köpekler için dış parazit hapı var mı sorusunun yanıtı evettir. Peki köpek dış parazit hapı ne işe yarar? Köpeğinizde dış parazit var ise bu durumda köpek dış parazit hapı etkili olabilir. Ancak yukarıda da söz ettiğimiz gibi bu hapın kullanımı mutlaka veteriner tavsiyesi üzerine olmalıdır. Köpek dış parazit hap mı damla mı sorusunun yanıtı da merak edilir. Bazı köpekler için hap uygun olmayabilir ve köpeğin alerjisi bulunuyor ise damla kullanımı, köpek için daha ideal kabul edilir. Buna karar verecek olan veteriner hekimdir. Dolayısıyla veterinere danışmadan köpeğe damla veya hap verilmemesi gerekir.

Köpekler; akarlar, keneler, pireler ve solucanlar dahil olmak üzere parazitlere karşı rutin olarak tedavi edilmeli. Bu tedavi tüylü arkadaşınızı hastalıklardan korumakla kalmaz, diğer yandan zoonotik potansiyele sahip olan parazitlerin insanlara bulaşmasına da engel olur. Bu yüzden de köpek dış parazit hapı kullanımı son derece önemli olmaktadır. Bunun için veterinerden destek almak önem arz eder.

Ayrıca bu parazit hapları, enfeksiyon tedavisinden daha uygun fiyatlı ve daha az meşakkatlidir. Köpeğiniz için ideal olan parazit önleme hapı için veteriner hekimlerimizle iletişim kurabilirsiniz. Parazit hapları, endoparazit ve ektoparazitlerle mücadele ederek, köpeğin sağlığını teşvik eder. Farklı türdeki solucanlar ile savaşan aktif bileşenler barındırır. Sonuç olarak köpeğin dış parazitten ciddi anlamda etkilenmesini ve parazitin insanlara yayılımını önler.

Köpeğe Parazit Hapı Nasıl Verilir?

Köpeklerde dış parazit ilacı nasıl kullanılır merak edilir. Öyleyse köpeğe parazit hapı nasıl verilir? Bununla ilgili herhangi bir yönlendirme yapmamız doğru olmaz. Parazit uygulamaları, veterinerler tarafından yerine getirilir. Fakat özel durumlarda hekim tarafından ilaç için öneride bulunulması durumunda nasıl kullanılacağı da tarafınıza iletilir.

Parazitlere karşı bir hapın piyasaya giriş yapmasından önce sıkı bir onay süreci söz konusu olur. Ayrıca bileşenin iyi tolere edildiği ve etkili olduğu bilimsel olarak test edilir ve kanıtlanır. Çoğu köpek dış parazit hapı kısa bir zaman içinde etkisini gösterir. Koruması ise birkaç hafta devam eder. Bu tür ilaçlar hem bir istila durumunda hem tedbir amacı ile kullanılır. Ancak tüm bunlar için veterinerin onay vermesi ve ardından tedavinin başlaması gerekir.

Köpeklerde Dış Parazit Hapı Ne Sıklıkla Verilir?

Köpeklere parazit hapı kaç ayda bir verilir sorusunun yanıtı da köpek sahipleri tarafından araştırılır. Peki köpeklerde dış parazit hapı ne sıklıkla verilir? Bu tamamen köpeğin bünyesine ve sağlık durumuna göre farklılık gösterir. Bu husus hakkında bir yönlendirme yapılmaması önemlidir. Papyon Veteriner Kliniği’mize müracaat ederek evcil köpeğinizi muayene ettirebilir ve doğru bir şekilde tedavi olmasını sağlayabilirsiniz.

Eskiden her köpek için senede üç ila dört defa parazitlerin öldürülmesi yönünde tedavi önerilirdi. Fakat bu artık yeterli olmamaktadır. Her hayvan için bireysel bir risk değerlendirmesinin yapılması şarttır. Köpeğin beslenme şekli, yaşı, yetiştirilme tarzı ve köpeğin seyahat sıklığı gibi pek çok detay göz önünde bulundurularak kişisel bir tedavi planı oluşturulmalıdır.

Genellikle yavru köpekler, gruplar halinde yaşayan köpekler, serbestçe dışarıda dolaşan köpekler ve çiğ et tüketen köpeklerin parazitlerden etkilenme ihtimalleri çok daha fazla olur. Hayvanların kişisel risk ihtimalleri veteriner hekimler tarafından belirlenir. Parazitler ve solucan yumurtaları düzenli şekilde dışarı atılmadığı için rutin kontrolün önemli olduğunu hatırlatırız.

Köpek Dış Parazit Hapı Yan Etkileri

Konuyla ilgili en önemli hususlardan biri de köpek dış parazit hapı yan etkileri olmaktadır. Bu yan etkileri minimize etmek ya da hiç yaşamamak için veterinerin tavsiyelerine uymak gerekir. Köpek dış parazit hapında bazı yan etkiler olabilir. Bunlar genelde ishal ve kusma ile kendisini gösterir.

Piyasada solucan öldüren çok çeşitli ilaçlar mevcuttur. Bazıları sadece tenya gibi belirli solucanlar için etkilidir. Diğerleri ise tenyaları, kancalı kurtları ve yuvarlak kurtları öldüren bileşenler barındırır. Hangi hapın köpek için uygun olduğuna veteriner karar verecektir. Köpeğiniz için doğru ilacı tercih ettiğiniz taktirde herhangi bir yan etki yaşanması düşük ihtimal diyebiliriz.

Veteriner kliniğimizde dış parazit yumurtalarını tespit etmek adına dışkı testi başta olmak üzere çok çeşitli testler kullanmaktayız. Mümkün olan en iyi isabet oranını elde etmek için üç günlük dışkı örneklerini inceleriz. Bu son derece doğru ve etkili bir yaklaşım olduğundan, evcil hayvanınız için risk minimumdur.

Siz de köpek dış parazit hapına ve tedavisine gereksinim duyuyorsanız; Papyon Veteriner Kliniği’mize bekleriz!

Faydalı Linkler:

Köpek Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilir ve aşılar için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Köpek Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizi Takip Edin:

Papyon Veteriner Kliniği Instagram Hesabı