Köpek İç Parazit Hapı

Köpek İç Parazit Hapı İçindekiler

Köpek iç parazit hapı dostlarımıza mutlaka uygulanması gereken bir iç parazit tedavisi yöntemidir. Bu işlem anti parazit işlemi olarak da adlandırılabilir. İç parazit işlemi enjeksiyon yani iğne ile de yapıldığı gibi tablet yani oral yolla da uygulanabilir. Bunun sonucunda vücutlarında bulunan askaritler, kancalı kurtlar, kamçılı kurtlar ve şeritler tarafından oluşabilecek iç parazit hastalıklarını önlemek amacıyla uygulanır. Bu haplar tablet şeklinde olup her yaş için ve her parazit türü için ayrı olarak üretilmişlerdir. Veteriner kliniğinde olması doğru görülen bu uygulamanın her aşamasını yaptırabilirsiniz.

Köpek için iç parazit hapı veteriner kontrolünde ve buna bağlı süreçte uygulanması gerekir. Bu süreç ilk uygulamadan sonra ayda bir ya da üç ayda bir şeklinde bir döngü olarak tekrarlanması uygun olacaktır. Bu periyodu köpeğinizin ırkı, kilosu, genel sağlık durumu ve parazit yoğunluğu yanı sıra köpeğiniz için uygun olan ilaçların etki süreleri de değiştirmektedir. Veteriner hekim tarafından yapılan bu uygulama muayene ve tahliller ile saptandıktan sonra yapılabilir.

Yavru köpek iç parazit hapı da yetişkin köpeklerde olduğu gibi ağızdan yutmasını sağlayacak şekilde üretilmiştir. Yukarıda belirttiğimiz gibi yavru köpekler için de üretilen parazit hapları da vardır. Yavru köpeklerde genelde görülen kancalı solucanlar, sindirim sistemine çöküp parazit bir yaşam sürmeye başlarlar. Bu da hareketli bir yaşam süren canlının, halsiz ve hareketsiz bir yaşama dönüşmesine neden olur. Bu en yaygın belirtisi olup, görülmesi halinde dostlarımızın bir veteriner hekime görünmesinde fayda olacaktır. Vücutlarında onları hasta edecek parazitlerin dolaştığı anlamına gelebilir.

Köpek İç Parazit Hapı Tavsiye

Köpekler doğduktan bir buçuk ila iki ay sonrasında iç parazit sürecinin veteriner hekim tarafından sürdürülmesi gerekmektedir. Bu hapı önerebilecek kişi veteriner hekimdir. Hekimler dışında bir yerden bilgi alarak ya da araştırarak hapı temin etmek kesinlikle önerilmemektedir. Ayrıca bu uygulama veteriner hekimin belirlediği oranda ve verdiği reçete ile kullanılması gerekir. Dolayısıyla köpek iç parazit hapı isimlerinin paylaşılması uygun bir durum değildir. Sadece bilgilendirmek ve hayvan sahiplerine bu durumu öğretmek amacıyla açıklamalarda bulunulabilir. İnternetten köpek iç parazit tablet isimlerini araştırıp satın alan ve hiç bir hekim reçetesine tabi olmadan köpeğine uygulayan evcil hayvan sahipleri maalesef köpeklerini büyük bir riske atmaktadır. 

Köpek iç parazit hapı isimleri veteriner hekimlerin yetkin olduğu bir konu olup en çok kullanılanların içeriğinde suni biftek aroması olabilmektedir. Kahverengi ve kemik şeklindeki iç parazit haplarının içerisinde 50mg Prazikuantel, 144mh Pirantel Embonat ve 150mg Febantel gibi bileşenler bulunabilir.

Etki alanında olan parazit türleri askaritler, kancalı kurtlar, kamçılı kurtlar ve şeritlerdir. Özellikle bağırsak kurtları yavru köpeklerde 3 ay sonrası görülme riski olduğu için veteriner hekim tarafından gerekli dozda ve klinikte uygulanmalıdır. Unutmayalım ki ürünü sadece veteriner yardımı ile kullanılması son derece önemlidir. Bu hayvan sağlığı açısından önerilen bir uygulamadır. Yanlış yutturulan hap canlının ölümüne neden olabilir.

Köpek dostlarımız için üretilen bu iç parazit hapları, canlının vücudunda barınan parazitler ile savaşmayı ve vücudundan atmayı amaçlar. Parazitin yanı sıra kronik ya da farklı bir hastalığı olan canlıların veteriner hekime danışarak, bu bilgiyi önceden tespit etmenin faydası olacaktır.

Köpek İç Parazit Hapı Nasıl Verilir?

Köpek iç parazit hapı nasıl verilir sorusunun cevabını öğrenmek için öncelikle köpek dostumuzun karakteristik özelliklerini bilmemiz etkili olacaktır. Birçok köpek uslu ve sakin birçok köpek de agresif ve hırçın olabilir. Yani burada anlatılmak istenen, ilacı doğrudan kabul eden köpeklerin olmasının yanı sıra kolay şekilde kabul etmeyenlerin de olabildiğidir. 

Bu kimi zaman tedavi yöntemini zorlaştırabilir. Canlının ağız yolu ile hapı yutması kimi zaman zor bir durum iken bunu farklı yollara başvurarak da yapılabilir. Yani hapın tüylü dostunuza farklı yoldan verilmesi de sağlanabilir. Bunu şu şekilde yapılabilir; köpekler kuru mamalara göre ıslak mamaları içeriğinde bulunan malzemelerinden dolayı daha çok severler. Seveceği bir yaş mama ile tableti ezerek vermek bu zorluğu ortadan kaldırabilir. Bu işlemi yapma konusunda çekinceleriniz varsa bizi arayabilir ve köpeğinize hapın verilmesi konusunda bizden destek alabilirsiniz.

Bu uygulama sonrası tüylü dostunuzu sevmek, kafasını kaşımak onu doğru bir hareket yaptığını hissettirmek için iyi bir adım olacaktır. Bu sayede bu işlemin tekrar edeceği dönemlerde yani tekrar iç parazit hapı uygulamasında işlerinizi biraz daha kolaylaştırmak, hayvan sahipleri açısından olduğu kadar canlının da alışması için uygun bir yöntemdir.

Köpek İç Parazit Hapı Sonrası

Köpeğin ilk muayenesinden sonra başlayan bu süreç itibari ile 48 saat boyunca takip edilmesi gerekebilir. Yan etkiler genelde 24 ila 48 saatleri arasında görülür ve bu zaman dilimi bittiğinde kendiliğinden geçer. Herhangi bir yan etki ile karşılaşıldığında acil veteriner kliniğimizi arayabilirsiniz.

Bu yan etkilerin etki ettiği yerler arasında ilk sırada sindirim sistemi gelir. Bunun takibinde boşaltım sistemi ile devam eder. Köpeğin dışkısının kontrolü ya da vücutlarındaki şişmeler, kaşıntılar bu uygulama sonrası gözlemlenebilir. Kontrol edilen süreçte artması gibi durumlarda veteriner hekime danışılmalıdır. Köpek iç parazit hapı yan etkileri, köpekten köpeğe ya da cinsten cinse de aynı etkide görülmeyebilir.

Köpek iç parazit hapı yan etkileri arasında ishal, kusma gibi başlıca durumlarda gözlenebilir. İştahsızlık ile birlikte olabilecek zehirlenme gibi durumları da göz önünde bulundurarak tüylü dostunuzu 2 gün takip etmek sağlığı açısından önemli olacaktır. Bu uygulama sonrası genel kontrollerinin yapılması ve köpek aşı takvimine uyulması veteriner hekimlerimiz tarafından sağlanır. 

Köpeğinizin iç parazit tedavisi için Papyon Veteriner Kliniği olarak Maltepe Cevizli bölgesinde hizmetinizdeyiz. Bizi arayın, yol tarifi alın.

Faydalı Linkler:

Kedi Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kedi Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizi Takip Edin:

Papyon Veteriner Kliniği Instagram Hesabı