Şubat 5, 2024

kedilerin-parazit-asisi-papyon

Kedilerin Parazit Aşısı

Kedilerin Parazit Aşısı İçindekiler

Evcil hayvanlar için büyük öneme sahip olan aşılar, kediler için de oldukça önemlidir. Yaşamlarını daha sağlıklı sürdürebilmeleri ve özellikle de ölümcül hastalıklara maruz kalmamaları için aşılarının düzenli olarak yapılması önemlidir. Kedilerin parazit aşısı da bu önemli aşılardan biridir. Genelde özellikle ev kedilerinin dışarıda çok bulunmamasından dolayı parazit aşısına ihtiyacı olmadığı düşünülür. Ancak bu kedilerin yaşamları için oldukça tehlikeli bir düşüncedir. Kedilerin parazit aşısı da dahil tüm aşılarının zamanında ve düzenli olarak yaptırılması gerekir.

Kediler, dışarı çıkmadan da çok kolay bir şekilde parazit kapabilirler. Dışarıdan eve gelen insanlardan ya da eşyalardan çok kolay bir şekilde parazit kapabilmelerinden dolayı kedilerin parazit aşısı son derece önem arz eder. Kediler için yapılan parazit aşıları temel olarak 2 gruba ayrılır. İç parazit aşısı ve dış parazit aşısı olarak ikiye ayrılan bu parazit aşılarının, kedilere zamanında yapılması önemlidir. Bu yüzden aylık periyotlar halinde uygulanan bu aşıların, kedilere yapıldıktan sonra vücutlarına parazit girmesi de önlenmiş olur. Bu da sevimli dostlarınızın sizlerle daha uzun ve sağlıklı bir hayat yaşamalarını sağlar.

Kedilerin parazit aşısı kedilerinizin hem organları hem de derileri ve tüyleri için oldukça önemlidir. Çünkü iç parazit ya da dış parazit kedilerinizin hem organlarına hem de deri ve tüylerine ciddi zarar verir. Bu da onların normal hayat kalitelerini olumsuz olarak etkilemeye başlar. Kusma, ishal, kaşıntı, deride yara oluşumu, sürekli huzursuz ve agresif olma hali gibi belirtilerle kendini göstermeye başlayan parazit, iç ya da dış parazit olmasına göre 2 ayda bir yada 39 günde bir paraziter uygulaması ile önlenebilir. Böylece kedileriniz bu huzursuzluk veren sağlık sorununa maruz kalmadan yaşamlarını sizlerle sağlıklı bir şekilde sürdürür.

Kedi İç Parazit Aşısı

Kedilerde yaygın görülen parazit türlerinden biri olan iç parazit, kedilere bakıldığında görülmeyen, onların iç organlarına bir şekilde yerleşen parazit türleridir. Fark edilmediğinde ilerleyerek çok daha ciddi sıkıntı verebilecek olan iç parazit, aşı yaptırılarak önlenebilir. Kedi iç parazit aşısı sayesinde kedilerde ortaya çıkabilecek ve organlarını olumsuz olarak etkileyebilecek bu sağlık sorununun önüne geçilir. Aksi takdirde ilerleyerek daha fazla organa yayılmaya ve daha fazla rahatsızlık vermeye başlar.

Kedilerin parazit aşısı yaptırıldığında ise iç parazitin oluşması da önlenmiş olur. Kedileriniz için uygulanan iç parazit aşısı genel olarak 2 ayda bir yaptırılmalıdır.

Kedilerinize iç parazit aşısı genelde enjeksiyon yardımıyla yapılırken bazı durumlarda oral olarak da uygulanabilir. Kedi iç parazit aşısı ile ilgili daha detaylı bilgi almanız ve buna göre kedilerinizde olası yan etkilerini ya da uygulamasını öğrenmeniz mümkün olur. Böylece kedilerinize kolay şekilde bulaşabilecek olan ve fark edilmediğinde kedilerinize ciddi anlamda zarar verecek olan parazitlerin, önüne geçmiş olursunuz.

İç parazit 2 ayda bir yapılmaktadır ancak parazit tespit edildiğinde 3 gün üst üste ve 21. günde dördüncü olmak üzere toplamda 4 kez yapılır. Sonrasında 2 aylık periyot takip edilir.

Kedi Dış Parazit Aşısı

Kedilerde dış parazit, iç parazitin aksine dışarıdan da görülebilen ve kedinizin tekrarlayan kaşınma ve ısırılmış gibi davranma gibi tekrar eden davranışlarından da anlaşılabilir. Özellikle başka kedilerle bir araya gelmesi veya hasta olan hayvanlarla bir araya gelmesi olası bir parazit kapma ihtimallerini arttırır. Kedi dış parazit aşısı(uygulaması) yaptırılması ile bunların önüne geçmek ve kedilerinizi daha sağlıklı bir hayata sahip etmek mümkün olur.

Kedilerin parazit aşısı çeşitlerinden biri olan dış parazit aşısı genellikle damla formunda uygulanan bir ilaçla yapılır. Ancak genel olarak uygulanması gereken aşı türleri arasında yer aldığı için aşı olarak adlandırılmaktadır. Elbette duruma göre enjeksiyon yardımıyla da dış parazit aşısı yapılabilir. Genel olarak damla ya da ilaç formunda kullanılır.

Kedilerde iç dış parazit aşısı birlikte de yaptırılabilir. Genellikle tek bir formda tek bir şekilde yaptırılabilen kedi iç dış parazit aşısı genel olarak bir damla formunda uygulanır. Ancak kedinize bunu uygulamakta zorluk olması durumunda enjeksiyon formu kullanılabilir. Her ne kadar aşı formunda adlandırılsa da temel olarak ilaç ya da damla uygulaması yapılır. Bu yüzden kedilerinizin sağlıklı olması için kedilerde iç dış parazit damlası uygulaması aslında kedilerde parazit aşısı uygulaması olarak da adlandırılır.

Kedi dış parazit aşısı(uygulaması) ise 39 günde bir yapılmaktadır. Ancak parazit tespit edildiğinde 3 ay boyunca aylık olarak üst üste yapılması gerekiyor.

Kedilerin Parazit Aşıları Yaptırmanız İçin Doğru Adres: Papyon Veteriner Kliniği

Sevimli dostlarınızın sizinle uzun ve sağlıklı bir hayatının olmasını istiyorsanız tüm aşı ve damla uygulamalarının doğru şekilde ve olması gereken periyotlarda yaptırılması önemlidir. Kedilerinize bu uygulamaların sağlıklı şekilde uygulanması için siz de Papyon Veteriner Kliniği’mizi tercih edebilirsiniz. 

Klinik olarak önerimiz kedilerinizin parazit aşılarını doğru bir şekilde ve olması gereken periyotlarda yaptırılmasıdır. Aksatma olduğunda periyotlar bozulmakta, ilaçların periyodik koruma süresinin dışına çıkılmakta ve bu durumda süreç bir nevi sıfırlanarak baştan başlama ihtiyacı oluşmaktadır.Kedinizin paraziter uygulamalarını ve kedi aşı takviminde yer alan tüm aşılarını yaptırmanız onun sağlığı ve sizin mutluluğunuz için en iyisidir.

Faydalı Linkler:

Kedi Aşı Fiyatları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Kedi Aşı Takvimi sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Acil Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Nöbetçi Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Açık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Cevizli Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Maltepe Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kartal Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Pendik Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dragos Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yakacık Veteriner sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bizi Takip Edin:

Papyon Veteriner Kliniği Instagram Hesabı